Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Абитуриентите получиха дипломите си с тоги

В академичен вид с тоги и шапки зрелостниците от училището получиха официално своите дипломи. Общо 85 удостоверения за завършено средно образование връчи директорът на най-голямото училище Милко Багдасаров, 32 плакета за отличен успех и принос за развитието на школото получиха най-добрите и заслужилите абитуриенти.

Diplomi-2015-2След химна на България водещата Стиляна откри тържеството: „Един изключително успешен випуск, един випуск на гордост, високо самочувствие, заслужени успехи, много труд, постоянство, упоритост и слава”. Двама ученици от 12а клас са с пълна шестица на матурата по български език и литература, което е уникално постижение не само за кърджалийския регион, където това са единствените пълни шестици, но и за съседните региони, където има максимум по една. След тази информация развълнувана бе речта на директора, който благодари на випуска за постижения, радостта и гордостта, с която са дарили него самия и училището.

Първенецът на Кърджали математикът Иван Герганов, доскорошен председател на Ученическия парламент на училището, заедно с Димитър Радев – пълен отлични на матурата по български и заместник-председател на УП, направиха обръщение от името на всички абитуриенти към ръководството и педагогическия състав на СОУ „Петко Рачов Славейков” – думи на благодарност, искрена обич и привързаност. На финала първенецът на випуска Иван Герганов, чиито постижения надали скоро ще бъдат достигнати, прочете клетвата на славейковските зрелостници, а съучениците му повтаряха след него. Заклеха се да използват знанията си за добро и напредък, да носят в сърцето си училището където и да отидат по света, да бъдат човечни и да се усъвършенстват.

Пак от името на випуска двамата връчиха подаръка – символ, който да бъде поставен на витрината с послания от всеки випуск. Класическо бухалче от специален метал, кацнало върху книга, е тазгодишната статуетка за галерията.

От името на по-малките ученици обръщение към абитуриентите направи председателят на Ученическия парламент Тодор Иванов. Пожела им да разперят крила спокойни, защото са подготвени и имат всички основания да вярват в успеха си, но винаги да се връщат в гнездото, откъдето са тръгнали. За настроение и в унисон със събитието, петима ученици от 9 и 10 клас изпълниха песента от филма „Приятели”, за да покажат, че винаги ще бъдат заедно с тях и ще могат да разчитат един на друг.Diplomi-2015-1

Последва раздаването на дипломите и още – 32 плакета за отличен успех и принос за училището, а на Иван Герганов – за трайната диря, която оставя след себе си, връчи директорът Багдасаров, подпомаган от класните ръководители на 12 клас Антония Маровска, Галина Стефанова, Стойка Пачеджиева и Мая Стойчева.

Тържеството продължи с празничен коктейл, организиран професионално от ученици от ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров”.