Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Александра Заимова е лауреат от националната олимпиада по гражданско образование, приета е в три ВУЗ-а

Aleksandra-Trqvna-280_n

Александра Заимова от 12а клас е лауреат на XII Национална олимпиада по гражданско образование в много сериозна конкуренция с 42 ученици от цялата страна. Форумът се проведе от 19 до 21 април май в град Трявна. 

Александра Заимова с ръководител Димитър Димов беше единственият представител на област Кърджали в трета възрастова група (ІХ-ХІІ) клас.Aleksandra-Trqvna-016_n

Олимпиадата се проведе в два кръга. В първия кръг участниците трябваше да аргументират своята позиция по предварително зададени казуси. Александра избра темата за неизвинените отсъствия. Във втория кръг тя представи отлично своя проект „Почитай миналото, гледай в бъдещето” - провокира публиката и журито и ги направи съпричастни към темата за толерантността и това да уважаваш избора на религия на другия до теб. Освен научния ръководител Димитър Димов, представянето на Александра наблюдаваха директорът на СУ „П. Р. Славейков“ Милко Багдасаров, класният ръководител Яна Лаплева, учителят по география Милка Белева и съученичката й Антоанета Димитрова, с която правят съвместни проекти. По мнение на Багдасаров изложението на Александра е изключително силно и аргументирано, а нейните отговорите на въпросите на журито показват дълбокото осмисляне на проблема, богатата обща култура и бързина на мисълта на абитуриентката.

Така Александра, като лауреат от Националната олимпиада, има право да влезе без приемен изпит в една от специалностите на Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски”, ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий”.