Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Александра Заимова наградена на Оборище

aleksandra-3376_nДванадесетокласничката Александра Заимова от СУ „Петко Рачов Славейков“ спечели втора награда в Националния ученически конкурс за историческо изследване за наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Александра участва с есето си „Раждането на една легенда”. Тя е сред най-активните членове на Школата по история „ИстОрика” с ръководител Димитър Димов.

aleksandra-4528_nПобедителите бяха наградени в местността Оборище. Проявата е организирана за втора поредна година от фондация „Цоцорков род” - Панагюрище.

Темата на тазгодишния конкурс „Пътят на Панагюрското златно съкровище от древността до наши дни” е посветена на 70-та годишнина от откриването на Панагюрското златно съкровище.

Наградата на Александра и останалите победители бе връчена от изпълнителния директор на фондация „Цоцорков род” Ирина Ботева в присъствието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.