Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Анелия с първо място за литературно есе в международен конкурс

Aneliq

Десетокласничката от СУ „Петко Рачов Славейков“ Анелия Крумова е лауреат на редица национални литературни конкурси, в които участва както самостоятелно, така и в екип със съучениците си от Журналистическия клуб „Славейков“. Не спират новините за големите й награди. Този път успехът й надминава границите на страната ни.

Авторитетното жури на XIX Международен конкурс „Южни слънца” – 2018  отличи десетокласничката Анелия Крумова с първа награда за есето й „Чаша чай и цветни мечти” в раздел „Литературно творчество”. С участието в този конкурс Анелия комбинира писателските си умения с усета за красивото, с посланието на произведенията на изобразителното изкуство и с опита си от многогодишната вече творческа работа. Първото място никак не е случайно. Нестандартните теми са силата на талантливата десетокласничка и колекцията й от първи награди расте с всеки изминал конкурс.

Литературният конкурс „Южни слънца” изисква различен поглед при създаване на литературно произведение - по зададени рисунки да се напише стихотворение или есе на тема „Цветни мечти“. Художествените творби са на участници от Пленера – живопис на тема “Мелодии от багри” на този конкурс. Целта на конкурса е да се стимулира творческата енергия на българските деца за създаване на художествени произведения в областта на изобразителното изкуство и литературното творчество. Осъществява се културен обмен, създават се условия за установяване на контакти и сътрудничество между децата от различните школи от страната и чужбина.

Вече над 10 години националните литературни отличия съпътстват изявите на възпитаниците на журналистически клуб „Славейков”, което го поставя сред най-изявените ученически клубове в България.