Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Асрет, Денис и Марияна с награди от изложба

asretТрима ученици със специални образователни потребности от Средно училище "Петко Рачов Славейков" - Кърджали участваха в Националната изложба на ученическо творчество "Заедно", която се проведе през месец април в град Лясковец. Децата са от начален етап на обучение и се включиха с желание и ентусиазъм в творческата работа и подготовката си за изложбата. Кърджалийското училище участва в инициативата за трета поредна година с произведения на своите ученици.

Грамоти за участие и награди от националния форум получиха Денис Демирев Демерджиев от 3в клас, Асрет Гюлкибарова Елинова от 4ж клас и Марияна Данаилова Георгиева от 4ж. Това са ученици, на които се оказва допълнителна подкрепа за личностно развитие с ресурсен учител Ренета Димитрова. За целите на изложбата децата представиха по една собственоръчно изработена рисунка, като темата бе "Учим, играем и живеем заедно".

Националната изложба за ученическо творчество "Заедно" е организирана от Начално училище "Цани Гинчев" в гр. Лясковец. Партньори на училището са Община Лясковец, Център за приобщаващо образование и ДИПКУ - Стара Загора. 

Целите на изложбата са да популяризира ролята на съвременното училище за подкрепа на процеса на осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности, да популяризира приобщаването им като процес.