Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Балът на шампионите отличи най-изявените славейковци

30 спортисти на „Славейков“ заминават на три международни състезания

Bal-3232_nНад 70 грамоти получиха най-изявените славейковци на специална церемония, проведена в обновената Актова зала на СУ „П. Р. Славейков“. Вече 20 години това събитие е символично се нарича „Бал на шампионите“, превърнало се е в традиция и грее с пълна сила от изпълнения с прояви календар на дейностите на училището за шампиони. Честта да открие церемонията се пада на директора Милко Багдасаров, който се ограничи само да пожелае приятна вечер и си запази правото на големи награди и изненади в самия край на проявата.

За доброто настроение на публиката, съставена от гости, родители, учители се погрижиха талантливите песнопойци от групата на учителя по музика Кирил Кирев.

Винаги в края на календарната година учениците от Ученическия парламент подготвят тържество, в което награждават най-изявените ученици – шампиони в знанието, изкуствата и спорта. Това са славейковци с върхови постижения и изяви на национално и международно ниво. Най-многобройни се оказаха грамотите за математиците и спортистите. Не липсват, естествено, и мултифункционални шампиони, изявили се през годината не по един, а по два или три съвсем различни предмети. Такива са примерно Анелия Крумова от 11“б“ клас, лауреат на многобройни награди по български език и литература, журналистика, история и гражданско образование. Пламен Груев от 6“а“ клас освен блестящ математик се оказа и първенец по български език, класиран на национален кръг на олимпиадата.

Многобройни са и малчуганите от начален етап на обучение, изявени в математическите състезания или с максимален брой точки на финалното състезание на Сдружението на българските начални учители.Bal-1936_n

За издигане престижа на училището колективни награди получи екипът ученици, явил се на регионалното състезание „Евроскола“, спечелил квота на училището за Страсбург през месец януари догодина. Клубът на младшите посланици на Европейския парламент и Школа „ИстОрика“ също получиха признание за активната си дейност в училищната и извънучилищната дейност.

Волейболните отбори момичета, момчета, девойки и юноши в различните възрастови групи, както и отборите по баскетбол девойки също бяха наградени с грамоти и торти. Осмокласникът Станислав Вълков получи индивидуална награда, тъй като бе обявен за МVP /най-полезен играч/ на ученическите игри по волейбол.

Голямата изненада дойде в края на Бала на шампионите, когато директорът Милко Багдасаров обяви имената на 30 изявени спортисти, които получават правото да представят училището и България на международни представителни състезания в Европа през 2019 година. Юношите по волейбол 8-10 клас се класираха за Световното ученическо първенство в Хърватска. Шест девойки – състезатели по волейбол, баскетбол и футбол, ще представят държавата ни по проект за най-добри момичета спортистки в Париж. А поради поредното пето обявяване на СУ „П. Р. Славейков“ за училище, класирало най-много свои отбори за републиканските финали на Ученическите игри, то получава правото да представя България на Световните спортно-образователни ученически игри в Атина, Гърция.

За шампионите на „Славейков“ приключва една изключително успешна календарна година. Пожелаха си следващата да още по-добра.