Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Безопасност на движението в зимния сезон

margo-1Съвместните инициативи между Регионалната библиотека „Никола Йонков Вапцаров“ и СУ „Петко Рачов Славейков“ продължават предколедно. Маргарита Павлова проведе поредната беседа с ученици от четвъртите класове във връзка с безопасността за движение по пътищата. Срещата е провокирана от натоварния трафик и проблемните кръстовища, през които минават подрастващите, идвайки на училище. 

margo-2По-късият зимен ден, в който по-късно се развиделява и по-рано се стъмнява, както и по-тъмните зимни дрехи са предпоставка за пътно-транспортни произшествия, но учениците на „Славейков“ вече знаят, че този проблем може да бъде решен със светлоотразителни ленти. Също така учениците  преминават по пешеходните пътеки, изчаквайки автомобилите и не забравят да помогнат на по-малките си съученици и възрастни хора да преминат безопасно улицата. Маргарита Павлова представи практически съвети и изигра с учениците нагледни ситуации.