Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Благотворителна акция в подкрепа на животните без дом

Благотворителна разпродажба организират днес учениците от 6"а" клас на СУ "Петко Рачов Славейков". Тя е втората поред след проведената преди няколко дни акция на клуб "Природозащитници", клуб "Зелен.БГ" и 7"б" клас. Средствата от двата базара ще бъдат предоставени за медицински грижи и консумативи на бездомните животни в приюта. Славейковци считат, че всяка душа заслужава подкрепа и страданията на безпомощните не бива да се подминават. Акциите минават и под знака на 4 октомври - Световния ден за защита на животните. В тази връзка прогимназистите са създали плакати и призиви, които да привлекат общественото внимание към проблема.

Днешната разпродажба включва секция от домашно приготвени вкусни изкушения - мекици, палачинки, мъфини, кексове и много други, както и секция от направени от самите шестокласници бижута. Въпреки символичните цени двата базара успяват да съберат за бездомните животни сумата от 400 лева, която днес ще бъде предадена за лечението на питомците на приюта.