Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Великденски концерт в „Славейков“

240419-6016_nПо традиция преди Великден формите за извънкласно творческо обучение на СУ „Петко Рачов Славейков“ представят в концерт дейността си пред родители, учители, ученици и приятели. Събитието се проведе на сцената в напълно обновения двор на училището. Фактът, че ремонтът не е напълно завършил, не помрачи ентусиазма на участниците.240419-6896_n

За декор този път послужи специално приготвената за случая изложба от произведения на клуб „Компютърно моделиране” 3б клас с ръководител Николина Андонова. Сцената буквално грейна от произведенията на малчуганите.

Концертът започна с изпълнение на най-големите. Танцова трупа „Шарени ритми 1” с ръководител Галина Стефанова представи хоро „Арап”.

240419-5856_nСъвсем в духа на предстоящия празник следващото изпълнение бе на учениците от клуб „Религия” с ръководител Драга Канева. Композицията „Великден”, съставена от диалози и псалми, даде нагледен урок за събитията около възкресението.

Малчуганите от танцова трупа „Шарени ритми 2” с ръководител Величка Мартинова изпълниха хората „Чукано хоро” и „Трите моми“. Малките танцьори показаха артистичност и хореография.

Детската вокална група „Орфееви гласчета“ с ръководител Пламена Радева изпълни „Песен за семейството” и „Слънцето е в нас”. Второкласниците показаха не само певчески, но и актьорски умения с усмивките и балоните си.

Концертът продължи с песни, включително на руски език. Момичетата от музикалната група „Неваляшки’ с ръководител Катя Кирчева изпълниха песните „Куклый Неваляшки” и „Пусть всегда будеть солнце”.

Момичетата от вокалната група с ръководител Кирил Кирев демонстрираха за пореден път своите ангелски гласове, пеейки на български и английски език.

По време на концерта учениците от клуб „Обичам природата“ с ръководител Маргарита Демирева подаряваха на малки и големи собственоръчно изработени празнични картички със стихотворно послание в тях.240419-3072_n

В програмата бе включена и рецитацията на стихотворението за любимата книга на Веса Паспалеева, представено от библиотекаря от Регионалната библиотека „Н. Й. Вапцаров“ Маргарита Павлова, по случай Световния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Своя дебют като водеща направи осмокласничката Теодора, която на финала пожела на всички присъстващи: „И нека празникът ни бъде песен и танц, и благословия!“