Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Второкласници в помощ на свои връстници

p-10048_nПо инициатива на своите родители децата от II"е"клас на СУ "Петко Рачов Славейков" събраха и дариха дрехи, обувки и играчки на дечица в неравностойно положение - възпитаници на ЦНСТ "Детска мечта" (кв."Студен кладенец"). "Да дариш и да направиш някого щастлив е привилегия на добрите хора! А ние искаме да сме такива...!", възкликват малчуганите и ентусиазирано поемат към дома, за да зарадват своите връстници там.

Идеята възникнала спонтанно сред родителите, общувайки покрай своите деца. Разбира се, такава инициатива не може да се осъществи без подкрепата на учителите, които обучават второкласниците - Ивета Хаджиева като първи учител и Рафие Ахмед като втори учител. Децата се съгласиха, че трябва да бъдат добри един с друг, с връстниците, родителите си, дори с непознатите хора, както и че винаги трябва да действат заедно в добрите си дела.