Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

В "Славейков" Коледа започна с елхата

С уникална заря, много талантливи деца, настроение и усмихнати лица започнаха коледните празници в кърджалийското СУ "Петко Рачов Славейков". Традиционно в училището за шампиони голямата елха грейва с красиво тържество още в началото на декември. Дядо Коледа също не пропусна събитието и по традиция награди малчуганите с бонбони, на които предварително бе закачил коледни късметчета.
Водещата Виктория започна лирично: "И ето го отново това време от годината. Когато очакваме спокойни дълги вечери със сладкиши и с топъл чай, срещи с приятели пред камината, малко повече време за себе си и за близките. И подаръци, разбира се. Да, това време от годината, в което чудото трябва да се случи. Кое е чудото ли? Доброто, приятелството, обичта, сърдечната прегръдка и топлите чорапки. И Дядо Коледа." И той наистина се появи - за радост на всички малки и големи присъстващи на тържеството.
Директорът Милко Багдасаров, който лично се грижи за коледната украса и многото елхи в училището, честити празника на всички славейковци. За него денят, в който 11-метровата еко елха светва, е началото на Рождество. Пожела здраве и призова присъстващите да запазят вълшебството на Коледа в сърцата си.
С коледарско наричане в началото на тържеството се изявиха учениците от 4д клас с учители Елена Желязкова и Мария Димитрова. "Зимна песничка" и "Дядо Коледа" пък изпяха талантите от вокалната група на Мария Загорова. Поетичен рецитал с коледни стихове направиха ученици от 5д клас с класен ръководител Кети Георгиева.
Всичко това не само повика Добрия старец в "Славейков", но го зарадва изключително много. Той нямаше търпение да награди децата с бонбони, за което трябваше да изчака пищната заря. Тя не закъсня - несъмнено най-дългата и красива заря досега, истинско събитие не само за училището, а и за квартала.

Цялото тържество бе предавано на живо в социалните мрежи.