Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Грейна елхата на училището за шампиони

Голямата 10-метрова еко-елха, разположена точно над главния вход на СУ "Петко Рачов Славейков", грейна след кратко тържество, последвана от пищна заря. Учениците от Ученическия парламент, макар и в намален състав и с работа от разстояние, успяха да спазят традицията и да организират този така типичен за славейковци празник. След онлайн педагогически съвет, проведен същата сутрин, малките и големите ученици на училището за шампиони бяха уведомени за предстоящото събитие. За първи път то достигна до тях онлайн, предавано на живо от Фейсбук профила на директора Милко Багдасаров и споделено от други учители.

Водещата Веси от 10б клас поговори за традициите и начина, по който биха могли да се спазват те по време на пандемия. Изрази надежда, че Дядо Коледа не го лови Ковид-19 и придвижването му по въздуха не е ограничено, а за шейната му има отделен въздушен коридор. Мария-Магдалена Делчева от 10в клас показа своите неограничени гласови възможности подобно на Марая Кери и изпълни нейната така известна коледна песен. И появата на Добрия старец не закъсня. Този път той не доведе Снежанка, а своя помощник Младши. Разбира се, донесоха бонбони и лакомства за децата. Дядо Коледа изрази своето задоволство, че въпреки неволите в човешкия свят славейковци правят тържеството си за коледната елха. Нарече ги доказани шампиони - гъвкави, пробивни, ентусиазирани и успяващи. Напомни на всички, които още не са написали своите писма, да го направят бързо, за да не останат без желания подарък.

Поздрав за Дядо Коледа и Младши бе изпълнението на любимата на славейковци песничка "Над смълчаните полета", на която те възнамеряват да направят коледно видео с изпълнения, направени в домашни условия. Да припомним, че за 24 май и за патронния празник на училището такива клипове вече бяха създадени. Това е най-новата традиция, която иновативните славейковци въвеждат - да бъдат заедно в празника с песен, макар и при настоящите ограничаващи обстоятелства.

Дядо Коледа донесе малки и по-големи подаръци на учениците и училището. А зарята, с която тържеството завърши, бе преживяване за целия квартал.