Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

„Даскеер“-ите отново зарадваха учители и публика

daskeer-DSC_6157Церемонията по връчване на 18-тите годишни награди „Даскеер“ се проведе в най-голямата кърджалийска зала – на Театрално-музикалния център. Тя е и единствената в града, която може да отговори на големия интерес на публиката към това наложило се вече тържество.

За 18-ти пореден път учениците от Ученическия парламент на СУ „Петко Рачов Славейков“ – Кърджали възнаградиха своите учители, гости и публиката с прекрасно младежко шоу. Специални гости на церемонията бяха Веселина Тихомирова – заместник-кмет на Община Кърджали, Венета Добрева – старши експерт в Регионалното управление на образованието и делегация от Държавната агенция за закрила на детето – София. Кметът инж. Хасан Азис изпрати кошница с цветя, което накара гимназистите да се почувстват като професионални актьори на премиера.

daskeer-DSC_5764Представлението откри по традиция директорът Милко Багдасаров, който водещите Александра и Антоанета представиха като „човека, който ни заведе до Страсбург и обратно и беше наш екскурзовод, аниматор, фотограф, мотиватор и приятел, какъвто всъщност е винаги“. Той честити пълнолетието на наградата „Даскеер“ и за сетен път благодари на учениците си, че толкова години успяват да докажат с таланта и креативността си своята благодарност към учителите и училището си.

daskeer-DSC_5829Темата на шоуто този път беше „БИГ УПКО“ и един тайнствен глас даваше мисии и ръководеше нещата на сцената. Народен танц, модерни танци и много скечове предизвикаха смях и размисли за младежкия талант сред присъстващите. Така и започнаха учениците – с темата за ремонта в училище, но със забавление и с чувство за хумор. Обявиха, че тази година напълно сменят концепцията и вече няма да награждават учители по предмети, а само общи награди, до които всъщност може да достигне всеки преподавател. За „Топ прогимназиален учител“ бе обявен географикът Месут Али. За най-забавен учител – колегата му Венелин Башев. Анета Визева за втора поредна година взе приза за „Топ начален учител“. Антоанета Йорданова – учител по биология и Христо Христов – учител по английски език получиха „Даскеер“-и за в категория „Най-стилен учител“. „Топ гимназиален учител“ без изненада се оказа обичаната от всички Яна Лаплева – преподавател по български език и литература. „Учител – един от нас“ е Марин Моллов, който благодари за наградата на английски език по своята специалност. 

daskeer-DSC_6013

„Учител за пример“ е Милка Белева – преподавател по география, а „Учител-будител“ е историчката Галина Стефанова. За най-креативен очаквано бе награден Димитър Димов – преподавател по история. За „Учител новобранец“ наградата получи Мерай Дауд, която преподава съвсем отскоро в училището английски и испански език, а само допреди няколко години бе възпитаничка на СУ „П. Р. Славейков“.

Традиционно „Даскеер“-и от директора на училището получиха и най-добрите абитуриенти по съответните предмети.

daskeer-DSC_6073

Спазена бе и традицията сцената на наградите да бъде и мястото, на което досегашният председател на Ученическия парламент предава властта на новоизбрания. Хванати за ръка, на сцената излязоха бъдещият абитуриент Стамен Сарчев и Преслава Митева – съпредседател на УП. Преслава получи символа – бухалче и напътствия от Стамен, като от своя страна обеща да запази традициите на ученическата организация живи. Тя обяви и каузата, за която ще се използват благотворително събраните средства от билети. С тях ще бъдат подпомогнати в лечението си две деца от СУ „Петко Рачов Славейков“, които са с един родител и имат нужда от средства.

С „Бохемска рапсодия“, конфети и подхвърляне на Преслава във въздуха бе посрещната тортата на „Даскеер“-ите, която отбеляза и края на спектакъла.