Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

„Даскеер“-ите отново с двучасова програма

daskeer-DSC_0021

За 17-та поредна година учениците от Ученическия парламент при СУ „Петко Рачов Славейков“ подготвиха, организираха и проведоха церемония за награждаване на учители, наречена „Даскеер“. Събитието се проведе в последния ден на февруари в залата на Театрално-музикалния център – Кърджали.

Снегът и обявената дървена ваканция не се оказаха пречка за многобройната публика да бъде пред вратите на театъра час по-рано. В препълнената зала гимназистите на „Славейков“ изнесоха повече от двучасова програма в стил „Бродуей“, както накрая емоционално я озаглавиха някои от преподавателите. В шоуто се редуваха скечове, песни, танци и разбира се, награждаване.

daskeer-DSC_006620 статуетки получиха учителите, определени за победители  в съответните категории след предварително гласуване по анкета, проведено в „училището за шампиони“. Едно от големите нововъведения бе т.нар. „Златен Даскеер“, който ще се връчва на всеки 5 години и то на учител с големи постижения като професионалист и личност в работата си с учениците. Първата такава награда получи Яна Лаплева – учител по български език и литература. За принос към Ученическия парламент златни статуетки бяха връчени на директора Милко Багдасаров и заместник-директора Гроздан Грозев.

За най-добър учител по български език и литература наградата получи Петранка Мавродиева, по английски език – Христо Христов, по немски – Керана Христова, а по испански – Магдалена Дичева, по математика отново бе наградена Пепа Тодорова, а статуетката по информационни технологии пак бе за Мая Стойчева. По физика, химия и биология съответно наградените учители са Христо Банев, Мариана Атанасова и Димитрина Банева. Старшите посланици на ЕП Димитър Димов и Милка Белева получиха съответно статуетките за учител по история и по география. За най-добър начален учител признание получи Анета Визева, а Васил Визев бе награден с приза по физкултура и спорт. 

„Даскеер“ в категория „Изкуства“ получи художникът Недим Мустафа, който традиционно изработва уникалните статуетки.

daskeer-2018-2

За учител-новобранец бе определена младата Дияна Недева – преподавател по английски и испански език. Най-секси учителите, според славейковците, са Миглена Крумова – учител по български език и литература и физкултурникът Антон Димитров. Другите две специални награди, които бяха присъдени за вечерта, са за „Най-деен учител“ – историчката Галина Стефанова и „Най-забавен учител“ – географика Венелин Башев.

За трета поредна година водещи на церемонията бяха бъдещите абитуриентки Йоанна Димитрова и Николета Димитрова. В уводните си думи те откроиха ценностите, на които се опират поколения славейковци – образованието и българщината. Настръхващо прозвуча „Хубава си, татковино“, изрецитирано едновременно от над 30 гимназисти на сцената. Традиционно, за 17-ти пореден път, тържеството бе открито от „директора-треньор“, „идеолога на теорията за мотивацията в българското образование“ – Милко Багдасаров. Той отново открои церемонията „Даскеер“ като най-значимото събитие в богатия календар на училищните дейности.

Трогателен бе всеки момент на награждаване и не може да се опише емоцията в очите на преподавателите. Тази година те имаха и специфична задача – да отворят плик, в който се крие името на най-добрия абитуриент по съответния предмет и да го наградят. За първа година има дванадесетокласник с три награди – Стиляна Аврамова от 12б получи признание по история, биология и за заслуги като бивш председател на Ученическия парламент. Алекс Геров от 12а пък бе отличен в две направления – испански език и география.

daskeer_2018-1

Въздействаща бе церемонията по предаване на властта от досегашния председател на Ученическия парламент Супита Шенкова на новия – Стамен Сарчев от 11“а“ клас.

Финалната песен  “Time of My Life” заслужено напомни за пореден път на учителите колко много им дължат техните ученици.

Средствата, събрани от продажбата на билети за Даскеер 2018, традиционно са за благотворителност. Каузата тази година е подпомагане лечението на Петя Костова, която бе поканена, присъства на церемонията и благодари от сцената на организаторите. Събраната сума, която ще бъде внесена по банковата сметка, е 1500 лева от билети и дарения.