Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Жулиде Муталибова от „Славейков“ е в топ 20 най-добри ученици по български език и литература

Жулиде Муталибова от 8 „б“ клас на СУ „П.Р.Славейков“ е сред 20-те най-добри ученици от цялата страна във възрастова група 8.-10. клас, класирани от националната комисия да премерят знания и умения на националния кръг на олимпиадата по български език и литература. През тази учебна година Жулиде има и друг голям успех – с изследователската си разработка по български език тя завоюва 2-ро място в Ученическата сесия на Ученическия институт при Българската академия на науките.
От 2019 година Жулиде участва в дейността на журналистическия клуб в училище и се занимава активно с български език и литература под ръководството на преподавателя Антония Маровска. Постиженията на осмокласничката са резултат от последователно обучение и работа, и напълно оправдават нейния избор да стане част от клуба.
„Жулиде е едно изключително мотивирано да се развива момиче. Тя работи с упоритост и постоянството и постига отлични резултати. Вярвам, че ще продължава да ни радва с нови и още по-големи постижения“, споделя ръководителката на клуба по журналистика Антония Маровска.
През тази учебна година ученичката участва, заедно със своята преподавателка, в проект по Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“.