Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Златен медал, купа и Гранд при на кмета на Петрич за Анелия Крумова

anelia-43488_nУченичката от 10б клас на СУ "Петко Рачов Славейков" се завърна от град Петрич, където бе поканена, за да получи наградата за първото си място на националния литературен конкурс "Южни слънца". Гимназистката пътува с учителката си по български език и литература Антония Маровска. Двете са тандем и в съставянето на училищния вестник "УПКО".

С голяма изненада след преминаване на официалното награждаване Анелия получава покана от журито да остане още малко, тъй като за нея нещата не са приключили. Освен наградата за първо място в авторитетния конкурс, талантливата девойка е обявена за носител на купата Гранд при на кмета на град Петрич. Тя не може да скрие вълнението си от голямото отличие, както и специалното отношение, което получава там.

Първият човек в училище, с когото споделя впечатленията си, е директорът Милко Багдасаров. Той, от своя страна, коментира, че купата на Анелия ще заеме едно от централните места на стената на славата, която става все по-богата и се разширява обсега на постиженията.