Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Играчки за благотворителност изпратиха славейковци в Хасково

igri-8678144_nУчениците от 3“в“ клас на кърджалийското СУ „Петко Рачов Славейков“ събраха свои запазени играчки и участваха в благотворителна инициатива в град Хасково.

За поредна година Общностният център в Хасково организира инициативата „Подари играчка“. Събраните играчки в специалните кошове, поставени в различни иституции в Хасково, се разпределят на деца в неравностойно положение. Изискването е играчките да бъдат чисти и здрави, ако не са нови.

Третокласниците на „Славейков“ с класен ръководител Семра Ахмед и втори учител Анелия Акалиева се впускат в инициативата с ентусиазъм. Родителите също се включват и няма нито едно дете, което да не допринесе възможно най-много. Така малчуганите събират три големи чувала, пълни с играчки, повечето от които плюшени. Не се притесняват, че остават с по-малко играчки вкъщи, защото знаят, че помагат на дечица, които нямат достатъчно.

Приятели на Анелия Акалиева, които всъщност споделят за инициативата, която 3“в“ клас поема, получават чувалите с играчки и ги занасят в пункта за събиране в сградата на Община Хасково.

Децата знаят, че трябва да бъдат добри не само по Коледа, а през цялата година и да помагат на връстниците си в нужда.