Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

"ИстОрика" с първо място за неумиращия Хаджи Димитър

Школа "ИстОрика" при СУ "Петко Рачов Славейков" спечели първо място в националния ученически конкурс, организиран от Община Сливен и посветен на 180-годишнината от рождението на Хаджи Димитър и Стефан Караджа на тема: "Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира". В съзвучие с темата още в ранната пролет учениците Борис Огнянов, Томас Соколов, Атанас Ташев и Ясен Солакчиев се заемат със задачата специално за конкурса да подготвят мултимедийна презентация на тема "Хаджи Димитър - неумиращият". Авторитетното жури оценява високо работата им и награждава всеки от тях индивидуално, както и целия екип на Школа "ИстОрика" с колективна награда.

Славейковци печелят първото място в категория мултимедиен проект в трета възрастова група. Наградите връчи лично зам. кметът на град Сливен Пепа Чиликова. От името на Школа "ИстОрика" на официалното награждаване присъства ръководителят й Димитър Димов - учител по история в СУ "Петко Рачов Славейков"