Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

„Клуб на здравето” учредиха деветокласници

klub_na_zdraveto-dsc_0113.png

На 1 декември 2014 г. в Актовата зала на СОУ „Петко Рачов Славейков” се проведе учредителното събрание на новия „Клуб на здравето”. Денят не е случаен – на тази дата светът отбелязва Международния ден за борба със СПИН.

На всички ученици и гости Ерай и Шюкрю от 9б клас поставиха по една червена лентичка. Те отговаряха и за озвучаването – гласът на Фреди Меркюри напълно подхождаше за случая. Мюмюне от 9б клас направи презентация за същността на болестта СПИН, развитието на борбата с нея през годините и начините на заразяване. Елица от същия клас се спря на писмото на фронтмена на британската рок група „Куин” – Фреди Меркюри, който е първата световноизвестна личност, признала си публично за заболяването и скоро след това починала от него. Радостина и Атина от 10а клас представиха символа на кампанията за борба със СПИН и съпричастност към заболелите – червената лентичка. Презентации направиха също Адлен и Стиляна от 9б клас.

За председател единодушно бе избрана Стиляна Иванова от 9б клас, а за неин заместник – Елица Атанасова от същия клас. Ръководителите на клуба са представители от тази паралелка, защото обучението им е с профилиращ предмет биология. Амбицията им е да включат в клуба по-малките си съученици със същия профил, с които да работят занапред.

Координатор на клуба е преподавателят им по биология Димитрина Банева, а техен желан сътрудник е класният ръководител на 9б клас Веселина Черкезова.

На добър час на новия клуб!