Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Любовта в исторически план и плам представиха славейковци

14.02-192_nВ чест на деня на влюбените, 14-ти февруари, възпитаниците на СУ „П. Р. Славейков” към школа „ИстОрика“ с ръководител Димитър Димов представиха по един интересен, забавен и  необичаен начин любовта през различните периоди  на човешката история.

Каква е била любовта преди 10 000 години? Как рицарят показва любовта си към дамата на сърцето му през Средновековието? Какви са отношенията между влюбените днес? Какви ще бъдат отношенията между влюбените след 100 години? Защо има любовни триъгълници?... На тези и други въпроси, свързани с историята и любовта, опитаха да си отговорят гимназистите, изпълнявайки атрактивно и срамежливо актьорски роли.

Мото на тяхното представление бяха думите на известния български писател Елин Пелин: „За любовта кой каквото каже, все е вярно”. Точно така си го представиха и учениците, които дори участваха с повече от една роля в сценките. Носеха и тоалети, тематично свързани с времето на любовната история, които с лекота пренесоха публиката в уютна и приятна обстановка с духа на любовта през различните векове от зората на човешката цивилизация до днес.

Съчетавайки едновременно смях, забава, усърдна работа и вълнение, те накараха всичките си гости да се усмихват и да си тръгнат от залата заредени с положителна енергия и любов в сърцата, което всъщност беше и смисълът на представлението. А директорът Милко Багдасаров, усмихнат и развеселен, ги поздрави за изпълнението и им каза едно голямо „Обичам ви!”.