Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Милко Багдасаров удостоен с Почетен знак на Външно министерство на Русия

Отличието се връчва за принос в

сътрудничеството между двете страни

 

bagdasarov-Rusia-4992_nДиректорът на училището за шампиони г-н Милко Багдасаров бе удостоен с Почетен знак на Минитерство на външните работи на Русия за приноса му в дългогодишното сътрудничество между двете страни. Отличието бе връчено лично от ръководителя на Россътрудничество – Ирина Жимихина. На събитието присъства и главният експерт по руски език в МОН Стоянка Почеканска.

Официалната церемония по награждаването се състоя в Мраморната зала на Руския културно-информационен център, в съчетание с тържество, посветено на Деня на руския език и 220–та годишнина от рождението на Александър Сергеевич Пушкин.bagdasarov-Rusia-0208_n

След награждаването тържеството продължи с културна програма, включваща оперни изпълнения на известната руска певица Маргарита Писаренко под акомпанимента на Капка Найденова и балетни етюди, представени от възпитаниците на Балетния лицей на Москва. 

bagdasarov-Rusia-4400_n

 

bagdasarov-Rusia-4032_oПрипомняме, че в продължение на десетилетие СУ „Петко Рачов Славейков“ е домакин на гостуващи ученици от Московския лицей 1553. Години наред възпитаниците на московското школо посещават нашия град и в продължение на седмица изучават природата, културата, историческите паметници, обичаите и традициите на нашия край. Скоро отново на гостуване от руската столица в „Славейков“ ще пристигнат около 25 деца с техните преподаватели. Предстои и подновяване на договора за сътрудничество между двете учебни заведения.