Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Младшите посланици съчетават Великден и ЕС

poslanik_250298192_nМладшите посланици на ЕП при СУ „Петко Рачов Славейков“ разнообразиха последния си учебен ден преди пролетната ваканция. Малко по-рано от страстната седмица те поизцапаха ръчичките си, боядисвайки яйца за Великден в реализация на една от идеите си.

Националните флагове на страните-членки на ЕС „цъфнаха“ върху сварени яйца, нарисувани с мерак и старание от младите посланици под зоркия поглед на старшите – Димитър Димов и Милка Белева.

poslanik_288226090_nС тази проява, едновременно традиционна и забавна, и във връзка с предстоящите великденски празници те решиха да отправят своите пожелания не само към връстниците си от България, но и към тези от страните членки на ЕС: „Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим ЧОВЕЩИНАТА в себе си.“ За целта всеки младши посланик подготви по няколко яйца, които оцвети със знамето на избраната от него страна-членка. Жури с председател Милко Багдасаров – директор на училището и в състав - старши посланици Димитър Димов и Милка Белева, оцени труда им. Наградата за всички участници е предстояща екскурзия с познавателна цел, свързана с европейската история и ценности.