Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Младшите посланици с медали от маратонско бягане

poslanici-16992_nМладшите посланици на ЕП при СУ "Петко Рачов Славейков" - Кърджали Пламен Иванов, Атанас Терзиев, Деница Делчева и Йоана Валериева се класираха на второ място и заслужиха сребърните медали на маратонското бягане, което се проведе в София.

Като едно от изпитанията в продължаващата вече няколко месеца надпревара между 30 български училища по проекта за младшите посланици на ЕП бе включено и маратонско бягане.poslanici-772864_n

В първото издание на RUN4EU-Sofia Half maraton, в смесена щафета 4х5 км, отборът на славейковци, съставен от две момичета и две момчета, се класира на второ място. През цялото време на състезанието четиримата кърджалийски участници в щафетата бяха подкрепяни от другите младши посланици, пристигнали в столицата с тях от Кърджали. При пристигането си в родното училище посланиците връчиха медал на директора Милко Багдасаров.

Надпреварата за училище-посланик ще приключи в края на този месец. Голямата наградата за победителя е посещение на Европейския парламент в Страсбург. Европейското бягане е първо такова мероприятие.