Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

„Моите права в моето училище“ развълнува и Руската гимназия в Бургас

От работно посещение в Бургас се завърна група от екипа ученици и консултанти, които работят по новия проект на сдружение „Родопея - Балканика“ и СУ „Петко Рачов Славейков“ – „Моите права в моето училище“. Посещението бе в партньорското училище – ПГЧЕ „Васил Левски“. Целта на срещата бе представяне на проекта пред ученици и учители от Руската гимназия и при интерес от тяхна страна – уговаряне на условията за посещение на целия екип по проекта в началото на следващата учебна година за представяне на Хартата за правата на учениците, която кърджалийските гимназисти дотогава ще съставят, одобрят, отпечатат и ще бъдат готови да разпространяват.

За проекта разказаха Деница Георгиева – групов лидер на всички ученици в проекта и председател на Ученическия парламент на СУ „П. Р. Славейков“, Мария-Магдалена Делчева – групов отговорник и активист на УП, придружавани от Нешка Шопова – консултиращ експерт и педагогически съветник и Пенка Ууд - представител на сдружение „Родопея - Балканика“. Идеята на проекта и стъпките на неговата реализация бяха представени от Деница и Мария-Магдалена, а връстниците им и учителите от ПГЧЕ „Васил Левски“ бяха много впечатлени и откликнаха с интерес и желание да получат Хартата и да работят също в това направление.

Специално внимание гостите получиха от директора на училището г-жа Весела Иванова и уговориха периода, в който целият екип от 21 ученици ще представи резултатите от проекта през септември месец.

От своя страна домакините представиха с презентация своя Ученически съвет и неговите дейности.

В хода на многото разкази и разговори по време на дългите срещи възникнаха и други идеи за общи начинания, които чакат своята реализация.