Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Национална награда за поезия на Атанас Ников

atanas-nikovДеветокласникът от СУ „Петко Рачов Славейков“ Атанас Ников спечели трето място за поезия в Националния литературен конкурс “И ти си в мене – ти, родино моя”, 2018 г.

По традиция на Яворовите януарски дни в Чирпан се обявяват резултатите от Националния литературен конкурс “И ти си в мене – ти, родино моя”. Освен популяризиране живота и творчеството на Яворов, една от основните задачи, които си поставя къща музей “Пейо К. Яворов” – гр. Чирпан, е откриването и поощряването на млади таланти. С тази цел е създаден литературният конкурс. Негови организатори са Община Чирпан, фондация “Яворов”, къща музей “Пейо К. Яворов” и Съюза на българските писатели. В конкурса участват ученици от 5 до 12 клас от цялата страна. В тазгодишното издание над 60 български ученици премериха сили в литературното състезание. Журито с председател поета Димитър Христов и членове поетесата Анна Багряна и Делиана Начева – уредник в къща музей “Пейо К. Яворов”, отличи най-добрите. Третата награда за поезия в Националния конкурс е присъдена заслужено на кърджалийския талант Атанас Иванов Ников от 9в клас на СУ “Петко Рачов Славейков”, за чиято литературна дарба това е поредното признание.

                                                                        Ангелина Ванчева, 

гл. редактор на училищния вестник „УПКО“