Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Национални отличия за талантите на перото и словото в „Славейков”

 

anelia_1nУчениците от журналистическия клуб „Славейков” посрещнаха великденските празници с 5 приза от Шестия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов” 2018. На тържествена церемония по награждаване в залата на Разградска филхармония "Проф. Д. Ненов” възпитаниците на Антония Маровска получиха поредните национални отличия, придружени от медали, грамоти, статуетки и предметни награди.  Десетокласничката Анелия Крумова се подрежда на престижното второ място в раздел „Репортажи”, а съученичката й Симона Годумова получава поощрение за своето есе “Човешката мечта е израз на стремежа ни към свобода, щастие и съвършенство”.

simonaПри сериозната конкуренция от 290 творби на 170 участници от 20 области и 35 населени места, вестник УПКО, който се списва и подрежда от учениците в журналистическия клуб, си извоюва трето място в раздел „Вестници на хартиен носител”. Наградата е изключително признание за младите журналисти. Освен в този раздел, възпитаниците на Антония Маровска получиха отличие и в раздела за радиожурналистика за серия от радио предаванията „Голямото междучасие”, които се излъчват всяка неделя от 10:00 до 11:00 часа в ефира на радио Кърджали.  Журналистически клуб „Славейков” получи и колективна награда за своето силно представяне в конкурса.