Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Нашите гимназисти – областни първенци по шахмат

shahmat_101244Проведе се областното първенство по шахмат за ученици в 2 възрастови групи: 5-7 и 8-10 клас.

В групата 8-10 клас на 1-во място се класира отборът на СУ ,,П. Р. Славейков", а 2-ри са учениците от СУ ,,В. Левски" Крумовград. Отборът на победителите игра в състав: деветокласникът Николай Николов и осмокласниците Здравко Караджов, Мерлин Исмаил и Аксел Емин. Техен треньор е Стефан Павлов.

Първо място при учениците в групата 5-7 клас зае отборът на СУ ,,Христо Смирненски"- с. Черноочене с 5 точки. На второ място се класира отборът на СУ ,,П. Р. Славейков" с 4 точки - ръководител Еминали Тасим, а трети са учениците на СУ ,,Васил Левски" Крумовград.shahmat-1

Победителите продължават в следващия етап - зоналното първенство, което ще се проведе през месец април в Кърджали за учениците от 5-7 клас, а за 8-10 клас домакин ще е Хасково.

Първенството се проведе в СУ ,,П. Р. Славейков". Съдии на областния шахматен турнир бяха Стефан Павлов и Теньо Карнобатов.