Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Областен кръг: Първи сме по баскетбол и волейбол

basket_obl_2018

На проведения областен кръг от Ученическите игри по баскетбол в зала “Арпезос” – Кърджали, за трета поредна година отборите на СУ "П. Р. Славейков" - момичета  5-7 клас, девойки 8-10 клас и 11-12 клас, с треньор Димитър Георгиев, отново станаха шампиони.

За трите отбора предстоят зонални първенства в посока към класиране на републиканските финали.

Треньорът Димитър Георгиев отчита израстване на девойките 8-10 клас, част от които се обучават в иновативната паралелка 8а клас. Според него така структурираната паралелка дава възможност заедно с чуждоезиковото обучение да се развиват в по-висока степен спортно-техническите умения на състезателките. Използват се иновативни/интерактивни методи и технологии, прилагат се съвременни методи на вербална и невербална комуникация. Допълнителните часове заедно дават възможност на отбор и треньор да наблюдават тренировки на елитни спортисти и отбори, да коментират, анализират и да се опитват да прилагат добри световни практики.

basket_obl_2018На проведения този уикенд областен турнир на Ученическите игри по волейбол отборите на СУ "Петко Рачов Славейков" завоюваха безапелационно пет първи места и регистрират сто процента успеваемост. Всичките им отбора отиват на зони, след които при успех - на републикански финали. Отборите момичета и момчета 5-7 клас, девойки и юноши 8-10 клас, юноши 11-12 клас завоюваха абсолютни и категорични победи над съперниците си в зала "Арпезос". Треньор на двата отбора момичета и девойки е Елин Карабашев, а на трите мъжки отбора - Павел Митев.

През целия уикенд всички срещи бяха наблюдавани от директора на училището Милко Багдасаров. Той сподели задоволството си от развитието на иновативната паралелка 8а клас, която е чуждоезикова с допълнителни часове по спорт и в която са събрани най-добрите спортисти на училището. В активно взаимодействие с местните клубове тези ученици дават заявка за изключителни успехи в бъдеще.