Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Областна титла и по шахмат

shahmat-2015-obl.png

В представителната Актова зала №1 на СОУ "Петко Рачов Славейков" при перфектна организация се проведе областното първенство по шахмат за ученици във възрастовите групи 5-7 и 8-10 клас отборно.

При по-малките с категоричните 8 точки представителите на училището-домакин безапелационно спечелиха първото място и се окичиха с титлата областни първенци. Шампионите в по-малката възрастова група от СОУ "Петко Рачов Славейков" тепърва дават заявка за зонални и републикански първи места. Основният състав на отбора включва Николай Николов - 6 клас, Аксел Емин - 5 клас, Здравко Караджов - 5 клас и Мерлин Исмаил - 6 клас, резерви: Йоана Димитрова и Костадин Дичев. Успехите си славейковци дължат и на професионалните наставления на треньорите си Стефан Павлов и Еминали Салиф.

При по-големите областен победител е тимът на СОУ "Васил Левски" - Крумовград, а славейковци се наредиха на второ място.