Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Пипи Дългото чорапче въведе първолаците

17.09-2018-DSC_0074Точно в 9 ч на 17 септември – деня на вярата, надеждата и любовта, започна тържеството в СУ „Петко Рачов Славейков“ послучай откриването на новата 2018-2019 учебна година. Най-голямото училище в Южна България посрещна многобройните си възпитаници, техните родители и гостите обновено и изключително красиво, както подчерта в приветствието си и директорът Милко Багдасаров. Той откри 34-тата учебна година на „училището за шампиони“ и пожела на добър час.

17.09-2018-9584_n

Официални гости на събитието бяха инж. Катя Митовска – заместник кмет на Община Кърджали, Севда Камбурова – заместник областен управител, Кадир Мустафов – заместник председател на Общинския съвет, старши експертите 

от РУО – Кърджали Венета Добрева и Али Хасан, Красимира Калинова – директор на ДГ „Райна Княгиня“ и Бончо Бонев – ръководител на фирмата – изпълнител на ремонтните дейности. Специален поздравителен адрес от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева прочете от сцената водещата Симона. Венета Добрева връчи подарък за училището на директора Багдасаров – красива икона на Богородица в съзвучие с празника и прочете поздравителен адрес от началника на РУО Гроздан Колев.

 По време на своя дебют като водещ десетокласникът Стилян призова да се съблюдава безопасността и двамата водещи сложиха каски и изпълняваха задълженията си с тях до края на тържеството, което предизвика въодушевление присъстващи.

По традиция първокласници изпълниха стихчета и умилиха родителите и гостите. Айлин Халил от 1ж изпълни стихотворението „Първите уроци“, Мариян Мариянов от 1а - „Първокласник“, Дарина Тодорова от 1б - „На добър час“ и Мирай Мюмюн от 1д - „Аз съм първокласник“. За вълненията на родителите от сцената разказа Дорета Стоянова – майка на първокласничката Гергана.

Вокалната група на учителя по музика Кирил Кирев поздрави първолаците с песента „Дано“. Изненадващо момичетата също излязоха на сцената с каски и много настроение.17.09-2018-DSC_0109

В един момент връхлетя Пипи Дългото чорапче, пристигнала директно от Швеция, която пожела на първокласниците да сбъдват мечтите си и да нямат нужда от специални хапчета против порастване, за да останат добри и щастливи.

Една от най-дългогодишните начални учителки Виолета Кючукова би първия звънец и изпълни ритуала да върви по вода с менче и здравец, а Пипи въведе в прекрасно украсеното училище първолаците.