Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Плакет и парична награда за "Славейков" като най-активно училище за ЕДСУ

Награждаването на най-активните училища в проведения на 24 септември Европейски ден на спорта в училище се проведе онлайн вчера. Организаторите от сдружение БГ Бъди активен се съобразиха с изискванията на противоепидемичните мерки и включиха всички участвали училища и представители на институции във виртуална среща , на която бяха представени отличените училища.От 400 училища от 203 населени места награди получиха 7 учебни заведения, едно от които е СУ "Петко Рачов Славейков" - Кърджали.
В самия ден на проявата в спортни дейности се включиха всички 1600 ученици заедно с почти 200 преподаватели и родители, както и непедагогическия персонал. По изискванията на организаторите славейковци се включиха в инициативата "Активни пространства", разделно събиране на отпадъци и специален флашмоб.
По време на награждаването директорът на училището за шампиони Милко Багдасаров представи спортните успехи и развитието на ученическия спорт в школото. Славейковци ще се включат в бъдещата надпревара между всички наградени тази година училища , както и във всички бъдещи инициативи с главна тема физическа активност и ползата от нея.
СУ "Петко Рачов Славейков" участва за втора поредна година в ЕДСУ и е единственото наградено училище от област Кърджали.