Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

„Познай известната личност“ е иновацията в Деня на Европа

9may-DSC_06819 май – Ден на Европа и Ден на Победата, за учениците от СУ „Петко Рачов Славейков“ по традиция е ден за самоуправление. Славейковци получиха властта от директора си Милко Багдасаров, като неговата длъжност пое ученичката от 10в клас Преслава Митева, настоящият съпредседател на Ученическия парламент.

Нейният екип за деня се състоя от Теодора Байрактарова от 10в в ролята на заместник-директора Галя Карапеткова, Антония Колева от 10б като заместник-директора Пепиния Китова, а заместник-директор Маргарита Демирева представлява ученичката Симона Кидикова от 10в. Като заместник-директора Гроздан Грозев се изявява Баръш Бахри от 11г клас. В ролята на педагогическите съветници Нешка Шопова и Георги Кючуков се поставят Ангелина Ванчева от 11а и Стефан Башев от 10а. В дълбините на психологията заедно с Добрина Стойчева се впуска Анелия Крумова от 11б клас. Слави Солакчиев от 9а на мястото на Атанас Динков и Ивелина Филипова от 10в като Росица Момчилова, работят в административно-техническата служба, Антоанета Димитрова от 12а се занимава с финансите на училището на мястото на Надя Каменова, а Ели Мечтанова от 10б пое ролята на Станислава Костова като завеждащ личен състав.9may-DSC_0760

По-късно през деня, в двора на най-голямото училище в Южна България, се проведе игра, която е вече традиция за славейковци. Учениците представиха страните членки на Европейския съюз и някои интересни факта за държавата. Тази година за първи път класовете трябваше да представят и по една известна личност, като на базата на данните представени от тях, другите класове трябваше да познят дадената личост. Бяха раздадени листове, на които участниците записваха своите отговори. След края на представянето, листовете бяха събрани.

9may-DSC_0769Жури, състоящо се от директора Преслава Митева и заместник-директорите Теодора Байрактарова и Баръш Бахри оцени участниците на базата на оригиналност и атрактивност на представянето и автентичност. Към журито се включи и ученикът за един ден, Милко Багдасаров.В резултат на оценките бяха наградени България, Словения и Италия съответно на първо, второ и трето място, като 7б клас, които представиха Италия, спечелиха играта „Познай известната личност“ с най-много верни отговори.

Ангелина Ванчева, заместник на Нешка Шопова