Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Поклон пред Славейков

За 13-та поредна година ученици от СУ "Петко Рачов Славейков" посетиха гроба на своя патрон в София, почистиха го и поднесоха цветя, за да изразят своята почит и благодарност. Инициативата не е прекъсвана през годините въпреки всички обстоятелства. Поради мерките в страната тази година само четири гимназистки, водени от учителя по история Димитър Димов, спазиха традицията. В други години поне 20-25 ученици от школа "ИстОрика" в най-голямото училище пътуват за София, "въоръжени" с мотики, ръкавици, чували. Мария Магдалена Делчева и Ана Мария от 11 клас заедно с Антония Чаушева и Ивайла Кавазова от 10 клас понесоха тази година цялата тежест на почистването, каквото очевидно не е извършвано от миналата година по това време, когато отново славейковци са се погрижили.

Посещаването на гроба на Петко Рачов Славейков в София е проява, свързана с патронния празник на училището - 17 ноември. За утре в училището за шампиони са предвидили ученическо самоуправление, изложби на рисунки, обеден концерт на талантите, спортни турнири и други изненади, съобразени с противоепидемичните мерки.