Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Посрещане на световните шампиони от Белград 2021 в „Славейков“

Днес в 13:00 Средно училище „Петко Рачов Славейков“ посрещна официално своите шампиони по волейбол до 15 години от Световните ученически спортни игри в сръбската столица Белград.

Водещата Деница започна така: „Днес отново е ден на посрещане на шампиони! И то не какви да е, а световни шампиони! Малко са моментите на истинска гордост в едно обикновено училище. В нашето необикновено училище за шампиони обаче те са толкова много, че започват с началото на учебната година и не спират дори през ваканциите. Днес е един от най-големите ни поводи да бъдем щастливи и благодарни! Гордост и световен триумф!“ Разказа за трудната финална битка на момчетата и за емоциите на всички славейковци, следящи събитията пред екрана.

Звездният отбор е в състав: капитан Константин Кючуков, Мартин Пашов, Кристиян Иванов, Александър Робов, Павел Иванов, Стоян Стамов, Константин Дичев, Тодор Тачев, Викторио Хаджиев и Стефан Маринов. Появяването на всеки един от тях след обявяване на името предизвика бурни аплодисменти. Но най-много овации последваха след името на треньора Павел Митев и на вдъхновителя за успехите на този отбор и на всички други шампионски изяви в училището – директора Милко Багдасаров.

Последният обяви в словото си, че изказва благодарност от името на всички присъстващи, на целия учителски колектив, на цялата кърджалийска общественост и на България за постоянството, тренировките през лятото и огромния труд на момчетата и треньора. „Знайте, че това голямо злато едва ли някога в България ще бъде постигнато пак“.

Треньорът Павел Митев сподели за трудностите и оспорваните битки по време на първенството и задоволството си, че момчетата са издържали психически, особено на финала, продължил 2 часа и 32 минути. Според него няма тайна за създаване на шампиони, а важното е децата да обичат спорта, да искат да тренират, а успехите идват според труда. Митев благодари за подкрепата, която са усещали от разстояние.

Капитанът на отбора Константин Кючуков връчи купата на директора Багдасаров, а треньорът – златен медал от първенството. Гръмнаха конфети и много заслужени аплодисменти.

Специално за шампионите Мария-Магдалена от 11в, Карина от 9в и Райна Паслиева изпълниха легендарната песен Wearethechampions. Гръмнаха конфети

За финал бе обявена изненадата, че Константин Кючуков и Мартин Пашов вече са в отбора на „Арда“ – Кърджали за мъже, въпреки че са едва 15-годишни. Старши треньорът Иван Халачев им връчи официално екипите на мъжкия отбор и започват тренировки.