Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Председателят на НС Цвета Караянчева посрещна посланици от „Славейков“

parlament-56387_nНетрадиционна делегация в ученически униформи посети председателя на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева на работното й място.

20 гимназисти от „училището за шампиони“, водени от директора Милко Багдасаров и старшите посланици Димитър Димов и Милка Белева, получиха невероятната възможност да посетят парламента и да си поговорят с неговия председател за европейските институции, за българското председателство, за бъдещето на България.

parlament-71641_nМладежите разказаха и за своя Европейски коридор и споделиха другите идеи, които ще реализират в надпреварата за училище-посланик на Европейския парламент до месец май.

Г-жа Караянчева бе впечатлена от познанията и поведението на гимназистите, като ги нарече дори „бъдещи политици“. Сподели, че общата им цел ще бъде да популяризират европейската идея сред подрастващите, да създават у младите принадлежност към каузата за единна Европа и да ги активизират към съзидателно мислене и действие. Някои от учениците в делегацията вече са пълнолетни или скоро им предстои да бъдат, което прави очакването на следващите избори голямо събитие.