Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Пурпурно перо за Анелия Крумова

 

anelia-7408_nАнелия Крумова от 11 клас оглави класацията в ежегодния литературен конкурс на Ротари и Ротаракт София-Витоша – “Пурпурно перо" 2019. Тя получи голямата награда - курс по творческо писане към Творческа академия “Заешка дупка”.  

„Пурпурно перо” се провежда на национално ниво за осма поредна година. Досега конкурсът се провеждаше с деца от 8 до 12 клас, но тази година е разделен на две възрастови групи – от 14 до 17 години и от 18 до 30 години. Всяка от групите се състезава в три категории – стихотворение, кратък разказ и есе. Анелия се надпреварва в първата възрастова група със своето есе на тема „Заради една мечта“ и журито й дава почетното първо място. Членове на уважаемото жури са Светлозара Лазарова, добре позната като журналист и сценарист в Българската национална телевизия, младият талант на българския театър и кино Димитър Николов и Радослав Гизгинджиев, един от най-успешните млади български писатели. Те оценяват творбата на Анелия като една от най-добрите в конкурса. Ученичката получава първото място и голямата награда - курс по творческо писане към Творческа академия “Заешка дупка”. Конкурсът се провежда благодарение спонсорството и подкрепата на издателство Кибеа, на Ротари клуб София-Витоша, на Ротаракт клуб Канари Уорф, на Сити Академи и на Борислав Николов. 

Екипът, който Анелия и ръководителката й Антония Маровска създадоха, става все по-успешен. Със сигурност ги очакват още много награди.