Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

„Пътят към свободата“ донесе на Анелия прием в университет

anelia-4896_nАнелия Крумова отново спечели национална награда и прием в университит. Този път с есе в областта на историята. Анелия има многобройни награди, които ученичката печели с красотата на писаното слово. Освен в областта на българския език, литературата и журналистиката, десетокласничката от СУ "Петко Рачов Славейков" Анелия Крумова прибави голям приз и в областта на историята.

Преподавателката й по „История и цивилизация“ Галина Стефанова споделя на талантливата ученичка за конкурса за написване на историческо есе на тема "Пътят към свободата", който се организира от катедра "История и археология" , Философско-исторически факултет - ПУ "Паисий Хилендарски" и Студентски историко-археологическия клуб "Проф. Велизар Велков". Анелия приема новото предизвикателство, подготвя се старателно по темата и написва страхотно есе.

anelia-336128_n

Добрата подготовка и иновативните методи за писане на младата историчка са подобаващо оценени от журито. Тя се класира на 3-то място в конкурса и става най-младият лауреат. Получава парична награда и възможността след завършване на средното си образование да  продължи образованието си в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в бакалаварските програми "История", "Археология", "История и чужд език", "Документалистика и архивистика".

Така Анелия Крумова може да продължава да постига нови върхове във всички области, в които е доказала, че е способна на много. Едно студентско място вече й е гарантирано две години преди завършване на средното образование.