Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Разказ на Естела Москова ще бъде включен в книга

estela-592_nЕдинадесетокласничката от СУ „Петко Рачов Славейков“ Естела Москова продължава със своя маратон от литературни призове на високо ниво. Нейният разказ „Моето писмо към България“ получи награда и ще бъде включен в книга.

Естела бе сред отличените автори в Национален конкурс на тема  „И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!". Фондация „Шанс за децата и природата на България" раздаде награди за пета поредна година за своя Национален литературен конкурс. Конкурсът е за написване на кратък разказ или есе на тема „Моето писмо към България" и се осъществи с подкрепата и специалното участие на известния съвременен български автор Радослав Гизгинджиев и платформата „Фабрика за книги".

estela-3952_nРазказът на Естела получи специалната награда на конкурса. Като един от победителите в конкурса, ученичката ще работи със специалисти от екипа на „Фабрика за книги", които ще й разкрият любопитни дестинации от приключението, наречено „Издаване на книга". Представянето на книгата беше в Гранд хотел и Спа Приморец в Бургас.

Успехите на Естела в писаното слово са и благодарение на учителката й по български език и литература Антония Маровска.