Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Рекордно участие във финалите на Ученически игри 2015

tenis2015-img_3916.jpg

Шест спортни отбора от СОУ „Петко Рачов Славейков” се класираха за републиканските финали на Ученически игри 2015. Постижението е уникално за България. Това е рекорд в историята на училището, поясни щастливият директор Милко Багдасаров. Той получи шестата купа от отбора по тенис на маса Моника Мехмед, Есин Саид и Кристияна Иванова – те са категоричен победител в зоналния турнир, проведен в Стара Загора.

Общо девет отбора областни първенци излъчи шампионското училище. Шест от тях победиха и в зоналните турнири и се класираха за националните финали в тазгодишните ученически игри. Това са: волейбол - юноши 11-12 клас, юноши 8-10 клас и момчета 5-7 клас с треньори Павел Митев и Димитър Гочев и момичета 5-7 клас с треньор Елин Карабашев; баскетбол – момичета 5-7 с треньор Димитър Георгиев; тенис на на маса - девойки 8-10 клас с треньор Димитър Димитров. Всички те ще се борят за призовите места.

Това уникално за България постижение има и още едно измерение. За пръв път едно училище в България има финалисти по волейбол и в трите възрастови групи за момчета и юноши, сочат сведенията на треньора Павел Митев.

СОУ „Петко Рачов Славейков” вече притежава няколко комплекта медали от национални финали по волейбол, футбол и тенис на маса. Тази година за първи път изявеното училище има отбор финалист в спорта баскетбол.

Изключителните резултати са резултат от осъществен модел треньори и професионални състезатели да влязат в училище, коментира директорът Милко Багдасаров. Такава идея сега се лансира за реализация в цялата страна. Каква да бъде ролята на училищния директор за развитието на спорта – по тази тема Багдасаров е получил покана да бъде лектор по време на национална конференция на директорите на училища, планирана през есента.