Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Републиканско злато за славейковския волейбол юноши 11-12 клас

volei11-12-2018С поредните златни медали за волейболистите на СУ "Петко Рачов Славейков" - Кърджали стартираха републиканските финали на Ученическите игри по волейбол за 2018 г. Юношите на "училището за шампиони" се завърнаха от град Смолян, където се проведоха финали от ученическо пъвенство по волейбол 11-12 кл., с купата и златните медали за 2018 г. Така за пети път на върха в този спорт и в тази възрастова група в последните години са гимназистите на СУ "Петко Рачов Славейков". Изиграните срещи на финалите в планинския град бяха трудни, някои спечелени с 3:2 гейма, но доказващи мъжеството и спортно-техническите умения на състезателите.

Изключителната заслуга за нестихващите успехи на юношите е на техния треньор Павел Митев.

Всички срещи преминаха пред зоркия поглед на директора на училището Милко Багдасаров. Да припомним, че вече три години поред училището представлява България на Световните спортно-образователни игри в Атина. Специално във волейбола вече 13 години "Славейков" неизменно е представен на републиканските финали в тази възрастова група.

От класираните за националните финали отбори на "училището за шампиони" остават още 6, които да се борят за златните медали. 

 

На снимката е "златният отбор" : 

Клекнали: Симеон Топузлиев, Димитър Делчев, Владислав Лукаревский, Мюмюн Емин, Кирил Боев, Енис Исмаил 

Прави: Иван Замфиров, Денис Али, Валентин Хаджийски, Сонер Яшар, Кристиян Дамянов, Петър Петров