Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

"Ръка за помощ" зарадва възрастните хора

Учениците от 7"а" клас на СУ "Петко Рачов Славейков" - членове на детското движение "Ръка за помощ" проведоха благотворителна разпродажба на домашни консерви и ръчно изработени изделия с желанието да зарадват обитателите на Дома за възрастни хора в Кърджали. Тази акция е традиционна, дори обикновено славейковските прогимназисти гостуват в Дома и радват потребителите с музикална програма и забавления заедно. Поради противоепидемичните мерки тази година възпитаниците на ръководителката на "Ръка за помощ" Снежана Сиракова решават да поканят в училището си директора на Дома за възрастни хора д-р Таня Анастасова - Делева и да й връчат своите подаръци за обитателите и персонала.

От дългогодишните си взаимни дейностите младите славейковци знаят какво ще зарадва възрастните хора и с постъпленията от акцията им купуват плодове и напитки. Надяват се след време да могат да посетят възрастните хора лично и освен с подаръци да ги зарадват със своите таланти и време заедно.