Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Самоуправление в "Славейков" послучай 9 май

Председателят на Ученическия парламент при СУ "Петко Рачов Славейков" Деница Георгиева получи днес точно в 8 ч сутринта в учителската стая амулета бухалче - символ на властта от директора на училището за шампиони Милко Багдасаров.
Така започна традиционният ден на самоуправление, посветен на 9 май - Деня на Европа. Десетокласничката "директор за един ден" представи екипа си пред присъстващите учители. Теодора Сурова, Виктория Михайлова, Джулия Коджаманова и Здравко Караджов влизат за ден в обувките на заместник-директорите съответно Галя Карапеткова, Пепиния Китова, Маргарита Демирева и Гроздан Грозев. Психолог на мястото на Добрина Стойчева е деветокласничката Мелвин Сюлейман. Педагогическите съветници Нешка Шопова и Георги Кючуков предават опит на десетокласниците Димо Костов и Ясин Мустафа. "Личен състав" на мястото на Станислава Костова завежда заместник-председателя на УП Даниела Караиванова. В канцеларията на мястото на Росица Момчилова и Атанас Динков застават Рая Карамилева и Гюкан Севал. Специалист в компютърния кабинет в ролята на Костантина Карабоюкова се изяви Викенти Добрев.
Веднага след предаването на властта управляващият екип се оттегли с директора на оперативка и обсъждане на предстоящите задачи за деня. Междувременно в часовете ученици заместваха своите учители по предварително уговорени във всяка паралелка условия.
В 12:00 часа в двора на училището започна традиционното представяне на държави - членки на ЕС. Най-много се откроиха 9б, 9а и 5ж клас, съответно представящи България, Гърция и Италия. Традиционни храни, известни личности, история и забележителности, танци, песни или всичко заедно бе критерият за определяне на първенците. В крайна сметка журито в състав Деница Георгиева, Здравко Караджов и Милко Багдасаров награди най-добрите три паралелки с еднодневна екскурзия, когато това стане възможно.
Следващият ден на ученическо самоуправление в "Славейков" е на 17 ноември - патронния празник на училището.