Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Сиел Шефкетова на Европейски конкурс за млади учени

SielДванадесетокласничката Сиел Шефкетова от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ се класира за Европейския конкурс за млади учени, който ще се проведе през септември в Дъблин, Ирландия. Тя участва със своя проект „Спрежение на Микел“. Сиел ще представи България с още двама ученици от Математическата гимназия в Пловдив и един ученик от Природо-математическата гимназия в Смолян. Тези ученици са призьорите в Националния конкурс „Млади таланти“, който се състоя в София. Церемонията по награждаването на финалистите в конкурса се проведе в Археологическия музей в столицата. Наградите връчи заместник-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов. Другата наша финалистка Цветелина Карамфилова получи сертификат за отлично представяне. Това е поредният успех на славейковските математици в националните конкурси.

Конкурсът „Млади таланти“ се организира за 20-та поредна година от Министерството на образованието и науката. Конкурсът е част и от съпътстващите инициативи към рамковите програми за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности на Европейската общност.