Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Славейковци в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“

ezik-0464_nКампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките, цели да привлече вниманието на учители, ученици, родители, медии, законодатели, университетски преподаватели, институции, към огромното значение на образованието и науката (и на грамотността като тяхна предпоставка) за развитието на обществото.

Учениците от 9-ти и 10-ти клас от Средно училище „Петко Рачов Славейков“ се присъединиха към кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“. Мероприятието се проведе по инициатива на преподавателката по български език и литература Антония Маровска. Учениците взеха участие с желание в диктовките и в обсъждането на възможните грешки. В класните стаи беше поставен плакат с логото на кампанията, бяха раздадени и стикери „Написаното остава. Пиши правилно!“.