Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Славейковци отново най-активни в Европейския ден на спорта в училище

Четиричасови спортни дейности проведоха днес всички ученици и учители от Средно училище "Петко Рачов Славейков" в Кърджали в рамките на честването на Европейския ден на спорта в училище, организиран от БГ Бъди активен. Училището за шампиони се включва в инициативата за втора поредна година, много по-активно и масово от предишната. Над 1600 ученици и 140 учители участваха в дейностите, предвидени в програмата за деня.
Точно в 10:00 часа стартира Европейският ден в СУ "П. Р. Славейков" с флашмоб, в който взеха участие всички ученици от прогимназиален и гимназиален етап на обучение и техните учители. Водени лично от директора Милко Багдасаров, всички изиграха танца на надеждата, по-известен като "Джерусалема", създаден за вдъхновение в борбата срещу КОВИД-19. Някои от учителите качиха видеа на живо в социалните мрежи с хаштаг #ESSD2021 #ESSDdance. След откриването на спортния ден и флашмоба учениците се насочиха към игрищата в големия двор и се разпределиха в турнири по футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса. Най-голямата атракция бе демонстративната среща между световните шампиони по волейбол до 15 години от миналата седмица и сборен състав учители плюс директор. Осмокласниците пък тръгнаха на походи по екопътека "Шампион" заедно с класните си ръководители.
Спортни игри и развлекателни закачки като "Пускам кърпичка" и щафети направиха възможно абсолютно всички да се включат в активностите.
За учениците от начален етап на обучение спортният ден бе в обедната пауза между смените и увлече повече от 900 деца играха в турнири по народна топка, футбол и разучаваха танцови стъпки. Третокласници направиха поле за игра на дама, което остава за постоянно в двора, а с тебешир нарисуваха полета за други игри, например "дартс на асфалт" и "Куци крак", в които се включиха по-малките ученици. Тази дейност е в рамките на инициативата "Активни пространства".
Разделно събиране на отпадъци демонстрираха екипи от пети и шести клас, които извършиха почистване на територията на училището.
Ден, пълен със спорт, с действия, с радост, танци и много обич! Бъдете активни не само в Европейския ден на спорта в училище, а всеки ден! - това е призивът на близо 2000 шампиони от СУ "Петко Рачов Славейков" - гр. Кърджали.