Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Славейковци от "Ръка за помощ" дават радост на деца с увреждания

Неуморните добротворци от движение "Ръка за помощ" при СУ "Петко Рачов Славейков" с ръководител Снежана Сиракова отново подават ръка на нуждаещи се деца. Доброволците от 6г и 6а клас подготвиха и подариха на домуващите в центровете за настаняване от семеен тип коледни торбички, които напълниха с плодове и лакомства. Желанието да зарадват своите връстници в неравностойно положение винаги е било водещо за младите славейковци. Особено преди Коледа и в навечерието на деня на хората с увреждания - 3 декември и международния ден на доброволеца - 5 декември.
Поради противоепидемичните мерки добротворците от "Ръка за помощ" връчват направените от тях самите коледни торбички на директорите на центровете за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания или ги посещават в намален състав.
За своето добро дело днес малчуганите получиха благодарствено писмо от Валентина Янева - директор на единия ЦНСТДМУ в Кърджали. Отделно писмо получи и директорът на СУ "П. Р. Славейков" Милко Багдасаров. "Изказваме дълбоката си благодарност за Вашия жест на приятелство и съпричастност към децата и младежите в нашия център. Благодарим на Вашите ученици, които с отношението си показват своята човешка солидарност към общата ни кауза - децата да растат щастливи, да получават обич и грижи. Бъдете здрави, креативни и позитивни!"

От тази седмица в училището за шампиони се продават саморъчно направени сурвачки, което ще продължи като акция до Коледа. Средствата са за лечение на деца.