Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Славейковци се поклониха пред героите с открит урок в деня на Ботев

Десетокласници от Школа "ИстОрика" при СУ "Петко Рачов Славейков" почетоха Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България с цветя и открит урок пред паметника на Освободителите в Градската градина на 2 юни. Младежите поднесоха цветя в знак на своята и на съучениците си признателност пред героите. Всичко бе предвидено и проведено при съобразяване с противоепидемичните мерки.
На урока им присъства директорът на училището Милко Багдасаров. Дискусията се разви около личността на Ботев и неговата революционна дейност. После някак неусетно се пренесе към литературата и гимназистите започнаха да рецитират стихотворенията на великия българин. Отговориха и на въпроса на директора си за кое четиристишие се твърди, че стои в Сорбоната в Париж. Ръководителят на Школа "ИстОрика" Димитър Димов определи проявата като урок по родолюбие.