Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Славейковци спортуваха в Националния център за военно обучение

shiroko-pole-6624_nЗа трета поредна година групите за целодневна организация на учебния ден на 5 и 6 клас в СУ „Петко Рачов Славейков“ проведоха щафетни игри „Движи се и спортувай за здраве“ в Националния ученически център за военно обучение и спасителни дейности край с. Широко поле.

Денят започна със здравна беседа за оказване на първа помощ при нараняване  и кръвотечение, изнесена от медицинския специалист на  училището – Петя Радева. След това участниците сформираха своите отбори за щафетните игри – „Лъв“, „Ракета“, „Батман“, „Светкавица“, „Стрела“, „Ягуар“.  Проведе се викторина за опазване на околната среда и природата. Учениците показаха знания и заслужено печелеха награди. След нея се тегли жребий и състезанието започна с оспорвана борба на постовете – ходене по въже, скачане с чувал, преодоляване на препятствия с бягане и пълзене и стрелба в цел. Първото място заеха участниците от отбор „Ракета“ – Серкан, Берк, Мерт Сеид, Сезай, Хакиф и Ерен, ученици от шести клас. Втори се класираха „Лъвовете“ – Денислав, Заро, Девран, Божидар, Николай, Ерен – сборен състав от 5 и 6 клас. Трето място зае тимът на „Ягуарите“ – петокласници момчета и момичета Алие, Беркай, Дженай, Ивалин, Дамла и Нижел.

Оспорвана и емоционална беше борбата за теглене на въже. „Лъвовете“ заслужиха името на отбора си и демонстрираха най-силни мускули и победиха отбор „Ракета“, въпреки топлото време.

С голям интерес премина състезанието за стрелба с лък. Включиха се над 20 ученици. И няколко момичета също опънаха тетивата. Най-точен се оказа Красимир Ганчев от 6а клас. Второ и трето място си поделиха Дамла и Дилара от 5 клас.

По-позната на децата е играта „Дартс“. Около мишената имаше наредени най-много участници. Най-точна беше ръката на Беррин от 5 клас с 210 точки, а шестокласниците Беркай и Девран се класираха на второ и трето място.

Заместник-директорът на училището г-жа Маргарита Демирева награди шампионите с грамоти и ученически пособия.