Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

Славейковчето Васко продължава борбата за живот

От училището призовават всички да се включат в събирането на средства

В навечерието на рождения си ден малкият Васил Търпанов има нужда от животоспасяваща операция в Германия. От месеци учениците и учителите на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ са съпричастни със заболяването на Васко и процеса на лечението му. Детето е записано в предучилищна група на училището за шампиони.

За последните две седмици приносът на славейковци в дарителската банкова сметка е 2940 лева. В непрекъснат контакт с родителите са учениците от Ученическия парламент на училището, както и някои учители. За месец декември бяха предвидени концерти и благотворителни разпродажби, които отпадат поради дистанционното обучение и извънредното пандемично положение в страната.

Много от класовете вече събраха и преведоха пари за лечението на Васи, други продължават, но интензивността няма как да бъде същата при обучение в електронна среда. Дори малките му съученици от подготвителната група с желание да помогнат дадоха своя значим принос. Разпродажби на кулинарна продукция, сурвачки, ръчно изработени изделия , в които се включиха малки и големи, се проведоха с цел да се събере желаната сума.

След 16 химиотерапии, 58 лъчетерапии и една мозъчна операция в България шансът за Васко Търпанов е нова операция в гр. Хановер, Германия. От необходимите 60 хиляди евро в дарителската сметка в момента има приблизително 24 хиляди. Тази сума е събрана с участието на много хора от града, с онлайн базари, с благотворителни участия на певци. Но не може да се говори за осъществяване на операцията, докато не се събере цялата сума. Родителите разчитат на спонсорства от фирми, благотворителни търгове с ценни вещи, кутии в магазини.

Междувременно непрекъснато се провеждат изследвания, за да не се стигне до влошаване на състоянието на Васи. На 4 декември малкият герой навършва 7 години. Нека всеки му подари малка сума пари в сметката, за да може на следващия си рожден ден догодина да е здрав и да празнува с приятели и съученици!

Дарителска сметка:Васил Търпанов

Банка ДСК

IBAN:BG20STSA93000027532016

BIC:STSABGSF