Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони Училище за шампиони

„Славейков“ отново посрещна шампиони

sham-DSC_0066Славейковци отново посрещат републикански шампиони. Обикновено такива са понеделниците след републиканските финали на Ученическите игри. Три отбора на „училището за шампиони“ се състезаваха за националните титли през изминалия уикенд. И единият от тях успя да спечели златото – момчетата от волейболния ни отбор 5-7 клас повториха успеха си от миналата година. „Отдавна сме дали заявка, че ако имаше книга на рекордите „Гинес“ за ученически игри, то името на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ щеше да бъде изписано със златни букви благодарение на уникалното постижение на нашите момчета и юноши, момичета и девойки и техните треньори“, каза водещата Александра.

 „Славейков“ празнува завръщането от републикански финали на отбора-шампион момчета волейбол 5-7 клас. Станислав Вълков спечели и индивидуалната награда за най-добър реализатор на турнира.  Освен него в състава на отбора влизат: Михаил Атанасов, Гавраил Цепенишев, Енис Юсеин, Стефан Яворов, Кристиян Иванов, Мартин Пашов, Константин Кючуков, Янко Петров, Камен Каменов. Треньор на състава е „ковачът“ на волейболни таланти Павел Митев.

Още два отбора посрещнаха с конфети и химна „Шампиони“ учениците на „Славейков“. На малкия финал на Ученическите игри в Смолян волейболистките 5-7 клас с треньор Елин Карабашев завоюваха бронзовите медали. Отборът е в състав: Десислава Мирчева, Мюмюне  Али, Мелина Шанкова, Ана-Мария Славкова, Мариела Дякова, Александра Илиева, Гюлчин  Мустафа, Мартина Георгиева, Роксана Топузлиева, Резан Исмаил.sham-DSC_0092

На престижното осмо място в страната се класира отборът по баскетбол момичета 5-7 клас с треньор Димитър Георгиев. Отборът е в състава: Селин Джамбазова, Неслихан Мустафа, Стефка Ташева, Теодора Денева, Мирена Асенова, Ренел Шакир, Дамла Мехмед, Ралица Делчева.

Приветствайки трите отбора, директорът Милко Багдасаров сподели с всички и възторга си от една прясна новина – отборът по волейбол на „Славейков“, който представя България на Световното първенство за юноши старша възраст в чешкия град Бърно, се класира на първо място в предварителната група, което само по себе си е огромен успех.

Г-н Багдасаров нарече себе си „училищният директор с най-много медали в България“, след като получи от волейболистите медали и купи за витрината на славата в училището.